Oriental Echoes – kunst en homoseksualiteit bij migranten

Vrijdag 15 januari 2010 opent de tentoonstelling ‘Oriental Echoes’ bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek Amsterdam: kunst en homoseksualiteit in migrantenkringen. Stichting Secret Garden organiseert samen met IHLIA een expositie waarin de oriëntaalse en westerse wereld elkaar ontmoeten. Schilderijen en tekeningen van vier verschillende kunstenaars met een Arabische en moslimachtergrond: Louiza Audi, Ranya Awad, Essam Zaki en Jean-Pierre Ghaoui (bron: persbericht).

Locatie: IHLIA, zesde etage van de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) aan de Oosterdokskade. Om 18.00 uur heet Lonneke van den Hoonaard, directeur van IHLIA, de aanwezigen welkom. Daarna verzorgt Emir Belatou van Secret Garden een introductie en komen de kunstenaars aan het woord. De officiële opening wordt verricht door Khadija Arib, Tweede Kamer lid (PvdA). Daarna is er een buikdans optreden en aansluitend een borrel in La Place, het restaurant op de bovenste verdieping van de OBA. De tentoonstelling is tot en met 12 maart te zien.

Lees ook:Secreat Garden zoekt kunstenaars
Lees ook:Tentoonstelling ‘Lost & Found: Transgender Image Making’ bij OBA
Lees ook:Secret Garden in debat over lesbische en biseksuele vrouwen
Lees ook:Word vriend/lid van IHLIA!
Lees ook:Expositie ‘Monument van Trots’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>