Rainbow Pride Brugge

Vrijdag 21 mei 2010 vindt voor de tweede maal Rainbow Pride Brugge plaats. Op de Brugse Markt hangen vanaf 17 mei (IDAHO) alvast een aantal regenboogvlaggen. Vrijdag vertrekt om 19.00 uur een kleurrijke stoet met een grote regenboogvlag vanaf ’t Zand door de binnenstad van Brugge naar de Markt. Daar staan de Brugse roze organisaties op een informatiemarkt met een groot podium voor speeches, show en muziek en kunnen bezoekers ‘een glaasje op kosten van ’t Stad drinken’. Aan het eind van de dag worden de regenboogvlaggen symbolisch naar beneden gehaald.

Dit weekend kwam Alexandra Coolen, kamerlid van Vlaams Belang, in het nieuwes, door de pedofilieschandalen binnen de kerk te vergelijken met – zoals ze ze zelf noemt – extravagante Gay Pride optochten, zoals de Belgian Pride afgelopen zaterdag in Brussel. Daar namen een slordige  35.000 mensen roze Belgen & fans aan deel.

Lees ook:Klachten misbruik Belgische priesters stromen binnen
Lees ook:The Hague Rainbow Festival en Pridewalk
Lees ook:MiniPride Brussel: startschot Pride Belgium 2016
Lees ook:Rainbow festival in Den Haag: 10 en 11 juni
Lees ook:Roze Antwerpen fluit tegen homohaat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>