Kamerlid Vlaams Belang: Gay Pride en kerkschandalen hetzelfde

Alexandra Coolen, Kamerlid van Vlaams Belang, vindt de Gay Pride hetzelfde als de schandalen rond seksueel misbruik binnen de katholieke kerk. Dat schrijft ze op haar weblog naar aanleiding van de Belgian  Pride afgelopen zaterdag in Brussel. De Belgische commissie die de seksschandalen in Belgische katholieke instellingen onderzoekt, heeft onlangs bevestigd dat 90 procent van de slachtoffers van de pedofielen jongens zijn. ‘Dat bewijst dat kardinaal Bertone gelijk heeft als hij stelt dat de pedofilie vooral te maken heeft met homoseksualiteit’, zegt Colen.

De schandalen voeren volgens haar voort uit de ‘alles kan, alles mag’ mentaliteit in de samenleving: ‘De Gay Pride Parade in Brussel is met zijn jaarlijkse exhibitionistische uitspattingen een symptoom van dezelfde uitwassen.’ Haar uitspraken – niet voor het eerst laatdunkend over de roze medemens – zijn des te opmerkelijker, omdat haar broertje homo is. Daarover beweerde ze in 1997: ‘Ik vermoed dat de meesten homo worden doordat ze door homo’s zijn misbruikt. Zo plant homofilie zich voort.’ Haar broer zong als sopraantje in een jongenskoor en zou op buitenlandse tournees door oudere zangers zijn ‘ingeleid’ in de homoseks, aldus de politica.

Lees ook:MiniPride Brussel: startschot Pride Belgium 2016
Lees ook:Brussel: tram en bus in de regenboogkleuren
Lees ook:Antwerpen Gay Pride Parade
Lees ook:Manneken Pis krijgt outfit Jean-Paul Gaultier tijdens Brussel Gay Pride
Lees ook:Belgian Pride in Brussel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>