Club AIR nieuwe nachtclub in Amsterdam

IMG_20160518_132714Amsterdam krijgt er een nieuwe nachtclub bij: AIR. Op de plaats van de roemruchte club It in de Amstelstraat opent de club op 29 april 2010 (Koninginnenacht) haar deuren;  dat openingsfeest is uitverkocht. De club kan zo’n 1300 mensen herbergen in multifunctionele ruimtes op verschillende niveaus. Club nights en party’s zullen zowel homo- als heteropubliek aantrekken: te beginnen met een Gay T Dance ‘Cowboy ’N Angels’ op 9 mei. Die staan iedere tweede zondag van de maand gepland van 18.00 tot 01.00 uur.

 

AIR telt vijf bars, drie rustruimtes, twee rookruimtes en een volledig geautomatiseerd barsysteem, waarbij de drank uit de centrale drankkelder komt. Ook het betaalsysteem wordt automatisch: in plaats van contant betalen gasten met de AIR-card, een opwaardeerbare kaart met een chip erin. Naar eigen zeggen scheelt dat dertig procent wachttijd aan de bar. De garderobe krijgt elektronische afsluitbare lockers die met de AIR-card open en dicht kunnen. De kaart betekent volgens de organisatie nog meer voordelen voor de klant: sneller naar binnen, voorrang bij het kopen van tickets en speciale kortingen en aanbiedingen. Op jaarbasis worden ‘zo’n vier Olympische zwembaden met schoon drinkwater in de toiletten uitgespaard’ door een spoelsysteem dat vergelijkbaar is met dat in vliegtuigen. AIR gaat geen gebottelde flessen water verkopen, maar gefilterd leidingwater tegen een gereduceerde prijs. Een deel van de opbrengst gaat naar drinkwaterprojecten over de hele wereld.

Lees ook:H.I.M Belgium – ‘eerste openminded indoor festival’ in Antwerpen
Lees ook:Supertoys in Club AIR Amsterdam
Lees ook:Derde editie Amsterdam Bear Pride: donderdag 3 tot en met zondag 6 maart
Lees ook:Heropening Club Kalinka: eerste transgenderclub in Nederland
Lees ook:Kinky Koninginnedag 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>