Kinky Koninginnedag 2009

Vorig jaar beleefde Amsterdam rond Koninginnedag de eerste lente-editie van de Amsterdam Leatherpride, die iedere herfst plaatsvindt. Kennelijk bleef het daarbij, want North Sea Venue (vroeger Lexicon Venue) heeft dit keer rond de 30ste heel andere zaken op het programma staan dan Kinky gay nights. Voor de liefhebbers is er één troost: Club Roxy herleeft op Koninginnedag: donderdag 30 april vindt in Odeon, Singel 460 in Amsterdam (met in de kelder lange tijd de beroemde homodisco DOK) voor de tweede keer een speciale Roxy Koninginnedageditie plaats: ‘A Hard Resurrection Part 2‘, van 22.00 tot 05.00 uur. Tickets kosten € 15,= in de voorverkoop (adressen: zie website) en € 20,= aan de deur.

 

Club Roxy zat in een voormalige bioscoop met dezelfde naam aan de Singel bij de Munt, was beroemd om de extravagante feesten en berucht om een volstrekt willekeurige deurbeleid. De club was samen met Club IT en De Waakzaamheid de voortrekker in ons land op het gebied van house & technomuziek. Het pand Roxy brandde op 21 juni 1999 helemaal af tijdens een soort van afscheidsfeestje na de begrafenis van Peter Giele, één van de oprichters van de club. In 2002 sloot ook de IT haar deuren: voor menigeen was uitgaan in Amsterdam sindsdien ‘niet meer wat het ooit was geweest’.

Lees ook:Kinky Koninginnedag in Amsterdam
Lees ook:De RoXY herleeft heel even
Lees ook:Koninginnedag: feesten in Amsterdam
Lees ook:Bear-Necessity in Odeon Amsterdam
Lees ook:Bear-Necessity in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>