Exit dicht? COC open!

Voorlopig is de Amsterdamse nachtdiscotheek Exit gesloten. ‘Maar niet getreurd’, meldt COC Amsterdam, die de deuren van hun gebouw aan de Rozenstraat  opent. Vrijdagavond 9 april opent het COC om 23.00 uur voor één keer haar deuren als nachtcafé. Vorig jaar is het COC-gebouw verkocht aan woningbouwcorporatie Ymere. Volgend jaar zal de sleutel officieel overgedragen worden. Tot die tijd wil het COC zoveel mogelijk gebruikmaken van het gebouw en wat er aanwezig is; ook, om de roze gemeenschap alvast op te warmen voor het op stapel staande Roze Huis, het nieuw te vormen communitygebouw (bron: persbericht).

Begin 2006 sloot de reguliere COC disco haar deuren, de emancipatieactiviteiten draaiden echter gewoon door. Afgelopen jaren zijn er incidenteel events georganiseerd in het gebouw. Afgelopen januari zijn er weer activiteiten opgestart met o.a. het succesvolle debat ‘Sex in de Stad’ en een roze verkiezingsdebat. ‘Er gaat weer een hoop gebeuren in het pand’ zegt COC Amsterdam directeur Tania Barkhuis.’ Het pand is voor de (gay)community en we zijn blij dat er door de community weer een hoop georganiseerd wordt’.

Op de agenda in de komende weken staan nog ‘FruitCake’ (17 april, 22.00 uur), een dansfeest met optredens van de uit New York afkomstige dragqueens Joey Arias en Sherry Vine, de maandelijkse dans- en entertainmentavonden ‘9×9’ (23 april, 20.00 uur), en het Turks- en Arabisch dansfeest Habibi Ana (29 april, 22.00 uur).

Lees ook:Arnhem: COC op de kaart, zondag 13 december met studenten ArtEZ
Lees ook:Homobar Arc Amsterdam gaat weer open
Lees ook:DansSalon Eindhoven gaat weer open
Lees ook:Gaycafé Lollipop Tilburg heropent
Lees ook:Nieuw onderkomen voor Apollo Rotterdam

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Exit dicht? COC open!

  1. Pieter

    En niet vergeten: de tijden van de COC-leerfeesten herleven weer op vrijdag 14 mei 2010 met the 5th Anniversary Party van XXXLeather!

      /   Reply  / 
  2. Sportingact

    Ik ben het nu al vergeten, bewust.

      /   Reply  / 
  3. Pieter

    @ Sportingact: geval van vroege dementie? ;-)

      /   Reply  / 
  4. Sportingact

    Welnee, maar heb het niet zo met leer!!:)

      /   Reply  / 
  5. Pieter Claeys

    Sportswear is ook toegestaan hoor! :)

      /   Reply  / 
  6. sportingact

    Is dat zo? Dan kom ik zeker. Waar haal je in hemelsnaam die smiley’s vandaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>