COC Amsterdam opent deuren voor 9×9 feesten

Vrijdag 19 maart 2010 gaan de deuren van de theaterzaal van het COC Amsterdam om 20.00 uur na vier jaar voor iedereen open, de plek van de  roemruchte vrijdagavondfeesten in de hoofdstad. Al het stof dat zich er inmiddels heeft verzameld, zal er in één keer worden uitgeblazen, belooft organisator Studio Concerto Paradis, dat 9 feesten gaat organiseren. Dit wordt het eerste feest van het project 9×9. Elke avond staat in het teken van één van de 9 Straatjes, de unieke Amsterdamse winkelstraatjes tussen de drie hoofdgrachten, in de buurt van COC Amsterdam (bron: persbericht).

 

De eerste avond staat in het teken van de Hartestraat, met negen live acts, talenten, dj Zubrowska, een presentator, een hostesses, de Nederlandse beatboxkampioen Cheryl als host, bubbels aan het begin, een goodiebag aan het einde én: bier, martini en wijn kosten maar € 2,=. Naast entertainment is er een talentenjacht, waarvan de winnaar wordt gekozen door het publiek: de prijs is een beurs voor eigen projecten en een plaats in een van de shows. Het evenement 9×9 moet dan ook een multiculturele broed- en ontmoetingsplaats worden, waar echt iédereen welkom is.

De bezoekers kunnen dansen, de talenten bewonderen en genieten van een uitbundige sfeer. Een deel van de opbrengst gaat naar Stop AIDS Now die in ruil hiervoor hun Art Bags ter beschikking stellen als goodiebag voor de bezoekers. Ondernemers van de Amsterdamse 9 Straatjes steunen 9×9 en doen enthousiast mee met de organisatie en promotie. Ook stellen zij gadgets beschikbaar voor de goodiebags, zodat deze unieke Amsterdamse buurt hoog blijft aangeschreven en niet verdwijnt door de vertrutting van Amsterdam, aldus de organisatie.

Het doel van Concerto Paradis is een podium te bieden aan hoogopgeleide en aanstormende artiesten. Tegelijkertijd worden de 9 Straatjes gepromoot, een buurt die eeuwen geleden al een culturele broedplaats was voor buitengewone talenten, zoals Mozart. Bovendien wordt een unieke locatie op steenworp afstand nieuw leven ingeblazen: de prachtige theaterzaal van het COC-gebouw aan de Rozenstraat. Tenslotte wil 9×9 de organisatie Stop AIDS Now meer bekendheid geven. De betalende bezoekers en artiesten die belangeloos meewerken steunen een goed doel: een wereld zonder aids.

Lees ook:Feest bij COC Amsterdam: 9×9 Berenstraat
Lees ook:Condoommuren op Bevrijdingsfestivals
Lees ook:Wereld Aids Dag 2014: Angela Groothuizen met enorm aids lint op het Museumplein
Lees ook:Ton Coenen vertretkt als directeur van Aids Fonds
Lees ook:STOP AIDS NOW: ‘Lefgozers gezocht!’ (vanaf 4 juli)

1 Reacties // Reageer

One thought on “COC Amsterdam opent deuren voor 9×9 feesten

  1. Peter

    Dit soort dingen had het COC al jaren eerder moeten doen… ze lijken er weer mee te beginnen net nu ze het gebouw verkocht hebben…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>