STOP AIDS NOW: ‘Lefgozers gezocht!’ (vanaf 4 juli)

@Erik Feenstra

Uit de kleren gaan voor het goede doel, dat is lef hebben. STOP AIDS NOW! gaat vanaf maandag 4 juli op zoek naar lefgozers, mannelijke modellen die naakt willen poseren met de ArtBag van STOP AIDS NOW! Net zoals internationaal model Heidi Klum en STOP AIDS NOW!-ambassadeur Nicolette Kluijver dat eerder hebben gedaan. Als jongere, waar ook ter wereld, uitkomen voor je hiv-status en je actief inzetten om andere mensen met hiv te helpen en te waarschuwen voor hiv, dat is pas écht lef hebben, vindt STOP AIDS NOW! (bron: persbericht).

In veel landen rust zo’n taboe op hiv en worden mensen met hiv zo gediscrimineerd dat zij een onzekere toekomst tegemoet gaan als hun hiv-status bekend wordt. In veel landen van de wereld is het hebben van een homoseksuele relatie zelfs een misdaad. Zolang er landen zijn die mensen met hiv of die risico lopen op hiv, blijven discrimineren en criminaliseren, zal er geen einde komen aan aids. STOP AIDS NOW! ondersteunt daarom in Afrika en in Azië vooral die jonge mensen met lef. Jongeren lopen immers het grootste risico om  hiv te krijgen. Van alle nieuwe hiv-infecties in de wereld treft 34% jongeren tussen de 15 en 24 jaar.

STOP AIDS NOW! gaat nu in Nederland op zoek naar andere lefgozers, die mee willen doen aan een wel heel bijzondere actie. STOP AIDS NOW!-ambassadeur Nicolette Kluijver ging vorig jaar uit de kleren met de ArtBag van STOP AIDS NOW!, in navolging van Heidi Klum. Dit keer zoekt STOP AIDS NOW! een mannelijk model.  Elke man met lef kan zich opgeven tot en met 13 juli a.s. met een facebook profiel, op ikbeneenlefgozer.nl  Bekijk de oproep ook hier. Stemmen op je favoriete man mag ook. De 15 mannen met de meeste stemmen, krijgen een professionele fotoshoot van top fotograaf Philip Riches (Hollands Next Topmodel). Op deze website zijn ook alle eerder uitgegeven ArtBags van STOP AIDS NOW! te koop.

Lees ook:STOP AIDS NOW! kiest lefgozer voor ArtBag campagne
Lees ook:Nicolette en Angela vestigen aandacht op Wereld Aids Dag aan boord van Aidsfonds Liefdespont
Lees ook:Nicolette Kluijver en Angela Groothuizen varen Aidsfonds Liefdespont op Wereld Aids Dag
Lees ook:Museumplein symbolische begraafplaats aidsslachtoffers
Lees ook:Angela Groothuizen neemt eerste exemplaar nieuwe ArtBag van STOP AIDS NOW! in ontvangst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>