Gay and Lesbian Mardi Gras Sydney

Dit weekend is het jaarlijkse hoogtepunt voor homo’s en lesbo’s in Australië: de Parade door Sydney, het sluitstuk van de 31e editie van Mardi Gras. Dit homo -en lesbofestival begon 15 februari 2009, eindigt zaterdag 7 maart en was ondanks de economische donderwolken een succes. Ook dit weekend belooft het down under te spetteren. De avondparade begint om 19.45 uur, maar het is raadzaam om al uren eerder in de stad te zijn om een goede plek te bemachtigen. De 2,4 kilometerlange parade heeft de reputatie brutaal te zijn, met veel glitter, glamour, humor en satire. In Australië is het nu hoogzomer: altijd een garantie voor veel schaars gekleed schoons.

 

Thema van het festival was dit jaar ‘Nations United’, om het belang van mensenrechten voor homo’s en lesbo’s over de hele wereld te onderstrepen. Mardi Gras is enorm gegroeid sinds 1978, toen het voor het eerst plaatsvond, in een land waar homoseksualiteit nog verboden was en er 56 mensen tijdens de protestmars werden gearresteerd. David Imrie, voorzitter van de Mardi Gras vindt het de hoogste tijd dat alle homo’s en lesbo’s over de hele wereld gelijke rechten hebben: ‘Mardi Gras is misschien wel het meest zichtbare roze evenement ter wereld. Hoofddoel is om Sydney te gebruiken als wereldtoneel om te protesteren tegen onrechtvaardigheid op de wereld.

Lees ook:Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras 2016
Lees ook:Deelname ‘Team Orange’ aan Sydney Mardi Gras parade 2017
Lees ook:Nederlandse deelname ‘My Pride Worldwide’ kleurt Sydney Mardi Gras parade oranje
Lees ook:Mardi Gras op Madurodam formaat vastgelegd
Lees ook:Mardi Gras in Sydney

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gay and Lesbian Mardi Gras Sydney

  1. Pingback: Mardi Gras op Madurodam formaat vastgelegd | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>