Nederlandse deelname ‘My Pride Worldwide’ kleurt Sydney Mardi Gras parade oranje

De Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in Australië hebben afgelopen zaterdag 4 maart met trots deelgenomen aan de 39ste Sydney Mardi Gras parade, het slot van het drie weken durende jaarlijkse Sydney Mardi Gras Festival. Nederland zet zich wereldwijd in om de rechten en veiligheid van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) te verbeteren (bron: persbericht).

Ook dit jaar kleurde de Sydney Mardi Gras parade weer deels oranje! De Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in Australië namen deel aan het populaire evenement dat LHBTI rechten wereldwijd ondersteunt. Samen met een groep van 75 enthousiaste vrijwilligers marcheerden zij door het centrum van Sydney. De Sydney Mardi Gras parade telde een recordaantal van 187 vloten en trok meer dan 300.000 toeschouwers.

Deelname aan de Sydney Mardi Gras parade vormt een kans om de vooruitstrevende mentaliteit van Nederland ten opzichte van LHBTI rechten en het homohuwelijk te benadrukken. De parade wordt door honderdduizenden mensen bekeken en is hiermee het grootste LHBTI evenement van Australië. De Nederlandse deelname was duidelijk zichtbaar door de oranje kleding en honderden oranje en gouden ballonnen. Op de twee banners die de groep droeg werd de boodschap uitgedragen: ‘My Pride Worldwide’. De organisatie van de Amsterdam Gay Pride was zo vriendelijk om voor deze speciale gelegenheid hun toepasselijke internationale slogan van 2014 aan het Nederlandse team uit te lenen.

Internationaal geniet Nederland een goede reputatie als wegbereider voor LHBTI-rechten. In 2001 werd Nederland het eerste land ter wereld waar paren van hetzelfde geslacht mochten trouwen. Het land zet zich regelmatig in voor internationale acties voor LHBTI-rechten en organiseerde in juli 2016 samen met Uruguay een LHBTI-conferentie in Montevideo. In januari lanceerde minister Bussemaker (OCW) een app voor LHBTI-vluchtelingen in Nederland.

Dit is de tweede keer dat de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in Australië deelnemen aan de parade. Afgelopen jaar toonden de Nederlandse deelnemers hun support voor LHBTI-rechten met een grote oranje vloot, waarmee ook de landing van VOC-schipper Dirk Hartog op de kust van West-Australië in 1616 werd herdacht.

Lees ook:Deelname ‘Team Orange’ aan Sydney Mardi Gras parade 2017
Lees ook:Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras 2016
Lees ook:Gay and Lesbian Mardi Gras Sydney
Lees ook:Mardi Gras op Madurodam formaat vastgelegd
Lees ook:Mardi Gras in Sydney

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>