Mardi Gras in Sydney

Even dreigde het evenement dit jaar niet door te gaan en daarnaast heeft ook Sydney meer en meer te kampen met homofoob geweld, maar op 1 maart ging hij toch van start: de 30e Mardi Gras Parade in Sydney: één van de beroemdste homoparades ter wereld. Vooraan liep een groep ‘78ers’: mensen die deelnamen aan de allereerste optocht in 1978. Eén van de ‘78ers’ vertelde The Age: ‘Het is nog altijd moeilijk voor jonge mensen op het platteland om uit de kast te komen; zelfs in suburbs van grote steden.’ De nieuwe voorzitter van de Mardi Gras vond dat deze 30e parade een mijlpaal is: in de ogen van de oprichters in 1978 een bijna onbereikbaar ideaal.

250 ‘Dykes on Bikes’ reden op hun motoren voor de parade uit. Voor de eerste keer liepen werknemers van de strijdkrachten mee. De hoogste baas van defensie had daar vorige maand toestemming voor gegeven. De Australische strijdkrachten hieven het uitluiten van homo’s en lesbo’s in 1992 op, acht jaar voor de Britse land, zee –en luchtmacht hetzelfde deden. Honderd kerkleiders van verschillende religies liepen mee als de ‘Honderd bekeerden’, om hun excuses aan te bieden voor het feit dat zij in het verleden – zoals ze dat zelf noemden - ’discriminerend optraden tegen de homowereld’.

Lees ook:Deelname ‘Team Orange’ aan Sydney Mardi Gras parade 2017
Lees ook:Mardi Gras op Madurodam formaat vastgelegd
Lees ook:Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras 2016
Lees ook:Mardi Gras Sydney protest tegen verbod op homohuwelijk
Lees ook:Gay and Lesbian Mardi Gras Sydney

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>