Dionne Warwick voor één keer in RAI Theater

IMG_20160511_174002Zondag 14 december staat Dionne Warwick eenmalig in het RAI theater in Amsterdam. De 67-jarige Amerikaanse zangeres won maar liefst vijf Grammy’s: de meeste voor Beste Vrouwelijke Vocale prestaties. In 1985 maakte ze samen met Burt Bacharach, Elton John, Stevie Wonder en Gladys Knight de single ‘That’s what friends are for’; de opbrengst ging naar aidsonderzoek. Dat was in die jaren behoorlijk vooruitstrevend, omdat het in die tijd hysterie alom was over de nieuwe, geheimzinnige en dodelijke ziekte. Ook voor deze plaat ontving Warwick een Grammy.

Ze zong in het begon vooral songs van het duo Davis en Bacherach, tot zij in 1973 uit elkaar gingen. In 1979 was ‘I’ll Never Love This Way Again’ van Barry Mannilow een nieuwe grote hit voor de zangeres. Het bijbehorende album, ‘Dionne’, was haar eerste platina album en leverde haar derde Grammy op. Daarna bracht ze geen echte hitsingles meer uit. Het concert begint om 20.00 uur; tickets kosten €  53,= (eerste rang), € 50,= (tweede rang) en € 47,= (derde rang).

Lees ook:Sam Smith wint vier Grammy’s
Lees ook:Poplegende en gay-icoon Whitney Houston overleden
Lees ook:‘Bareback Saint’ titel nieuwe album Andy Bell
Lees ook:Amerikaanse weigerambtenaar Kim Davis weer vrij
Lees ook:Drie Music Awards voor Lady Gaga

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>