Gay Pride een afgelikte boterham?

IMG_20160522_141747Alle prachtige woorden over homo-emancipatie en smashing pink events ten spijt: de beroemde Amsterdamse Gay Pride is verworden tot slappe thee in vergelijking met de roemruchte week in 1998, toen de Gay Games in de hoofdstad plaatsvonden. Op de Canal Parade schittert de Amsterdamse homohoreca al jaren door afwezigheid: alleen de Thermos Sauna, Vivelavie en Lellebel hebben meestal een fraaie boot en Kooistra, eigenaar van alle tenten in de Reguliersdwarsstraat, flikkert een lading swingende boys and girls op een kale boot. De belangengroepen doen ieder jaar hun best; voor de rest maken heteroboten de dienst uit. Er zijn nog maar twee sporten te beoefenen: smashing pink tennis en de pride run (zeg maar gewoon een potje tennis en hardlopen), een paar roze films, wat expootje en de gebruikelijke feesten.

 

De straatfeesten zijn jaar op jaar the same procedure as last year.Mayday staat met haar pruilmondje op ‘Homomo’ (op wát: iets op de Westermarkt). Annie Schilder (wie?) schittert op een sterrengala (toe-maar, zó staat dat in ieder geval aangekondigd). Volgens de Telegraaf is de Pride dit jaar ‘goeddeels uitgekleed’, omdat er plotseling een streep is gezet door een paar beeldbepalende evenementen. Straatfeesten in de Warmoesstraat, de Halve Maansteeg, de Nieuwezijds Kolk en de Oudezijds Voorburgwal (was daar ooit een straatfeest?) gaan niet door. Het openluchtfilmfestival is geannuleerd; de Telegraaf spreekt over de Noordermarkt, maar zal de Nieuwmarkt bedoelen. Het grootste evenement, op het Rembrandtplein, gaat ook niet door. Op de slotdag zingt Willeke Alberti meestal haar keel schor op het Stoperaplein, maar dit keer staat ze niet op het programma. Kortom: de klad zit erin. Maar eigenlijk is dat al járen zo.

 

Lees ook:PINKstertoernooi: roze tennis Amsterdam
Lees ook:Pride Amsterdam: sportdag op vrijdag 5 augustus
Lees ook:Pinkstertournament – gay tennis toernooi in Amsterdam
Lees ook:Sportclubs ontvangen LHBT-vluchtelingen voor sportdag in Amstelveen
Lees ook:Roze tennisclub Smashing Pink krijgt Penning Sportraad Amsterdam

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Gay Pride een afgelikte boterham?

  1. nzk

    Hej, waar is mijn reactie gebleven?

    Dus nogmaals: Je werkt bij Crea en je komt uit de danswereld, waarom organiseer je dan zelf niks?

      /   Reply  / 
  2. Minora

    Geen tijd? Teveel werk? Misschien zit hij wel op een andere boot :P Maar nzk, je moet de schrijver los van het artikel zien. Gewoon een objectief stuk geschreven.

      /   Reply  / 
  3. nzk

    Ik vind “Kortom: de klad zit erin. Maar eigenlijk is dat al járen zo.” niet objectief.
    Dit is de mening van de auteur van dit blog. En hij heeft het recht om die mening te verkondigen, alleen vind ik het erg slap om dan geen constructieve oplossingen te formuleren hoe het beter kan – zeker als je een prima medium hebt om mensen te bereiken en blijkbaar al veel langer vindt dat het ‘slappe hap’ is.
    Ok, de gay games waren fantastisch maar welk land of stad dat de gay games heeft gehost kan jaarlijks een evenement met evenveel bezoekers, activiteiten en feestelijkheid organiseren?
    Waarom kan de auteur niet eens op zoek gaan naar de redenen waarom het nu allemaal ‘the same procedure’ is? Heeft het met vergunningen te maken? Geld? Mensen? De verdeling van de organisatie tussen Pro Gay en GBA?

    Er zijn andere bloggers op blog.nl die echt moeite doen om zich te verdiepen in hun onderwerp – dit bericht is gewoon bekritiseren vanaf de zijlijn en vertellen wat er in de krant staat. Ik vind dat echt zonde.

      /   Reply  / 
  4. Tonnie Tulle

    @nzk: beetje domme reactie en met zoveel tijd om reacties te plaatsen mag je jezelf ook dezelfde vraag stellen om iets beters op te zetten.

    Vorig jaar viel me op hoe gesponsorde hetero boten met uitgenodigde gasten gewoon alleen wat aapjes aan het kijken waren en verder niets deden dat was echt ergelijk. Met ieder jaar weer hetzelfde en weinig bijzonder artiesten verloederen de gay pride dagen tot een te plat en oppervlakkig feest waar het alleen voor de horeca leuk scoren is. Mayday, mayday, we are going down..

      /   Reply  / 
  5. nzk

    @ Tonnie Tulle: U moet uw research beter doen voor u domme uitspraken over mijn persoon doet. Ik ben bezig om iets beters/anders op te zetten ihkv gay amsterdam. Ik vind dan ook dat ik het volste recht heb om mijn mening te geven op wat hier geschreven wordt.

      /   Reply  / 
  6. David

    De beste stuurlui staan aan wal. ;-) Of beter de meest verzuurde nichten schrijven de hardste commentaren

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>