Roze tennisclub Smashing Pink krijgt Penning Sportraad Amsterdam

De Amsterdamse tennisvereniging voor LHBTI’s, Smashing Pink, heeft in de Stadsschouwburg de Penning Sportraad Amsterdam 2017 in ontvangst mogen nemen. Wat in 1992 begon als roze tennistoernooitje, groeide uit tot de grootste LHBTI tennisvereniging ter wereld.

Smashing Pink strijdt al twintig jaar voor acceptatie van de roze achterban, zonder mensen daarbij uit te sluiten: reden voor de jury om de Penning dit jaar aan hen toe te kennen. De penning werd dit jaar voor de achtste maal uitgereikt en is bestemd voor een persoon of instelling ‘die met durf, visie, ambitie en inzet een grote bijdrage heeft geleverd aan de sport in Amsterdam’.

Lees ook:PINKstertoernooi: roze tennis Amsterdam
Lees ook:Joke Smit Prijs voor maakster blad werkende moeders
Lees ook:Arie Boomsma krijgt Jillis Bruggeman Penning Scheiedam
Lees ook:Onthulling Jillis Bruggeman gedenksteen voor LHBT-veroordeelden in Schiedam
Lees ook:Derde borrel Pink Noord in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>