Roze Zaterdag Tiel: bedrijven huiverig voor imago

Dit jaar vindt het landelijke homofeest Roze Zaterdag plaats op zaterdag 28 juni in Tiel. Roze Zaterdag wordt ieder jaar tijdens het laatste weekend in juni in telkens een andere stad gevierd. De organisatie van Roze Zaterdag Tiel 2008 ging vorige week van start met de werktitel ‘Flipje goes pink’. Flipje is het beroemde fruitkereltje uit deze stad met een standbeeld op de markt. De organisatie in Tiel kan tot nu toe niet genoeg sponsoren vinden. Veel bedrijven zijn bang dat hun naam te grabbel wordt gegooid, als zij die aan een evenement voor homo’s en lesbo’s verbinden.

Tot nu toe is nog maar eenderde van het benodigde geld binnen. De organisatie in Tiel wil het groots aanpakken, maar het is nog maar de vraag of alle plannen wel kunnen doorgaan. ‘Roze Zaterdag in Tiel is een geweldige stimulans om de integratie in onze multiculturele stad te bevorderen’,  stelt de organisatie. Het programma vermeldt onder meer een informatiemarkt, een parade en veel muziekoptredens op meerdere locaties. Ook op vrijdag 27 juni en op koopzondag 29 juni zijn er veel activiteiten in de binnenstad.

Lees ook:Flipje Tiel bekent kleur en geeft relaxarrangement weg!
Lees ook:Roze Zaterdag in Tiel
Lees ook:Roze Zaterdag moet wijken voor Veteranendag
Lees ook:Roze Zaterdag en Veteranendag op dezelfde dag
Lees ook:Utrecht Roze Stad 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>