Arnold Boekhoff is genomineerd voor de Gouden Venus van Milo

Dit jaar organiseert het DELA goededoelenfonds voor de tweede keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. Arnold Boekhoff is één van de 100 genomineerden waarop je van 24 juli tot en met 15 september kunt stemmen. Daarvoor ga je naar http://goudenvenusvanmilo.nl , klik je op genomineerden 2017, en zoek je op Arnold Boekhoff. Met de link https://app.je/entry/58737 kun je ook direct naar Arnold Boekhoff gaan.
-
Op de website staat te lezen waarmee Arnold Boekhoff anderen inspireert, namelijk ‘Arnold heeft een lichte verstandelijke beperking en is ambassadeur bij www.ZonderStempel.nl, een website van en voor LHBT-ers met een verstandelijke beperking. Zij steunen mensen met een verstandelijke beperking die seksueel of gender divers zijn. Arnold praat openhartig over verstandelijke beperking en homoseksualiteit. Hij heeft communicatiecursussen gevolgd en neemt interviews af die hij op de website publiceert. Daarnaast is hij als vrijwilliger actief in verschillende organisaties. Hij is een sociaal mens en verbindt mensen door hen te laten zijn wie ze zijn.
-
Arnold Boekhoff hoopt natuurlijk van harte dat hij één van de kanshebbers is voor de onderscheiding. Hij wil het geldbedrag dat daarbij hoort gebruiken voor projecten van Zonder Stempel en het LHBT-netwerk Zaanstad voor en door mensen met een verstandelijke beperking waar anders geen geld voor is. Op de Facebookpagina van het DELA goededoelenfonds vind je nog meer en actuele informatie over deze actie en de genomineerden.
-
Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de winnaar van het DELA goededoelenfonds 10.000 euro, te besteden aan een goed doel waar hij/zij persoonlijk bij betrokken is. Nummer twee en drie op de lijst ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo met daaraan een bedrag gekoppeld van respectievelijk 5.000 euro en 2.500 euro. Op 30 september zal Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA, in Eindhoven de winnaar en de top 10 bekendmaken.
-
Met het thema ‘Onbeperkt!’ nodigt het DELA goededoelenfonds mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Samen met leden en medewerkers van coöperatie DELA. Door iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. Het is de bedoeling dat mensen met een beperking het project uitvoeren.  Bij coöperatie DELA geloven we in een waardig afscheid voor iedereen, maar we geloven vooral dat we er zijn voor elkaar. We willen dat iedereen ervaart dat hij meedoet en ertoe doet. Want we zijn niet gelijk, maar wel gelijkwaardig.
-

Lees ook:COC Limburg genomineerd voor gouden mensenrechtenprokkel 2016
Lees ook:‘Begeleiding zonder Stempel’ – instrumentenbox LHBT’s met verstandelijke beperking
Lees ook:Zonder Stempel: website voor LHBT’s met verstandelijke beperking
Lees ook:Oranje Fonds doneert COC voor LHBT’s met verstandelijke beperking
Lees ook:COC Limburg wint zilveren mensenrechtenprokkel 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>