Oranje Fonds doneert COC voor LHBT’s met verstandelijke beperking

IMG_20160804_124625COC Nederland heeft van het Oranje Fonds een donatie van 25.000 euro ontvangen voor Zonder Stempel, een project voor LHBT’s met een verstandelijke beperking. Het COC voert het project uit samen met belangenvereniging LFB en Vilans. Het betreft de meest kwetsbare groep in de LHBT-gemeenschap: mensen met een licht verstandelijke beperking en een andere seksuele gerichtheid of genderidentiteit.

Zij behoren twee keer tot een minderheid. De ontmoetingsplaatsen in het land zijn cruciaal bij het ondersteunen van de doelgroep. Bij COC-verenigingen vinden maandelijks activiteiten plaats voor de doelgroep, met tientallen vrijwilligers. ‘Wellicht de meest onzichtbare activiteit van de federatie COC Nederland, maar zeker één die een grote plaats inneemt in het leven van de doelgroep van verstandelijk beperkte LHBT’s, aldus het COC.

Lees ook:‘Begeleiding zonder Stempel’ – instrumentenbox LHBT’s met verstandelijke beperking
Lees ook:Zonder Stempel: website voor LHBT’s met verstandelijke beperking
Lees ook:COC Limburg wint zilveren mensenrechtenprokkel 2016
Lees ook:COC Limburg genomineerd voor gouden mensenrechtenprokkel 2016
Lees ook:Arnold Boekhoff is genomineerd voor de Gouden Venus van Milo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>