‘Begeleiding zonder Stempel’ – instrumentenbox LHBT’s met verstandelijke beperking

Op 17 september werd de instrumentenbox ‘Begeleiding zonder Stempel‘ gepresenteerd: een digitale box met tools om LHBT’s met een verstandelijke beperking te ondersteunen. De box werd ontwikkeld binnen het project ‘Begeleiding zonder Stempel’, een samenwerkingsverband van LFB, de belangenvereniging voor en door mensen met een verstandelijke beperking, kenniscentrum Vilans en het COC.

In de box zit een overzicht van (bestaande) instrumenten die begeleiders kunnen gebruiken bij het bespreekbaar maken, steunen en begeleiden van seksuele oriëntatie of genderidentiteit bij cliënten met een verstandelijke beperking. Het onderwerp seksualiteit is voor deze doelgroep vaak nog een lastig onderwerp, laat staan als er roze gevoelens bij komen kijken. Vijf ambassadeursduo’s moeten hiervoor de komende tijd aan de slag.

Lees ook:Ondermaatse begeleiding homo’s met verstandelijke beperking
Lees ook:Zonder Stempel: website voor LHBT’s met verstandelijke beperking
Lees ook:Oranje Fonds doneert COC voor LHBT’s met verstandelijke beperking
Lees ook:Verstandelijk gehandicapte homo’s varen mee met Pride
Lees ook:COC Limburg genomineerd voor gouden mensenrechtenprokkel 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>