Kinderen hand-in-hand op roze woensdag Nijmeegse Vierdaagse

De jongste lopers uit het #vteam van de Nijmeegse Vierdaagse lopen morgen op Roze Woensdag de eerste en de laatste kilometer hand in hand als teken van vriendschap en vrijheid. Het #vteam onder leiding van teamcaptain en Kindercorrespondent Tako Rietveld heeft vandaag de eerste dag van 30 kilometer achter de rug en zijn natuurlijk allemaal goed én vloggend over de finish gekomen (bron: persbericht).
-
Floris: ‘Waarom loopt u op klompen?’
Onderweg maken de jonge lopers vlogs over hun belevenissen en ontmoetingen. Zo wilde Floris vandaag weten waarom een meneer de Vierdaagse op klompen liep en gaf Meike de Burgemeester van Elst een high-five. Ook Jens is op Youtube terug te vinden met zijn vlogs ‘Echt Jens’. Rozemarijn heeft wat last van haar knie. Onderweg hebben de lopers van het #vteam met haar contact hoe het gaat. Kindermarsleider Ilya van het #vteam gaf vandaag samen met de Marsleider het startsein van de Vierdaagse. Dat deed ze met een waterpistool. Al deze vlogs staan op het youtubekanaal van de Kindercorrespondent.
-
Hand-in-hand voor vriendschap en vloggen
Het #vteam bestaat uit 101 kinderen van 11 en 12 jaar die voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse wandelen. Hun bindende thema van het #vteam17 is vriendschap, vrede en vrijheid; daarom lopen ze op woensdag hand-in-hand. De eerste kilometer en de laatste kilometer. Onderweg maken de kinderen vlogs, reportages en livestreams. De lopers komen uit Gelderland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg en Noord-Brabant. Tijdens het wandelen ontmoeten ze burgermeesters, meelopende militairen, veteranen en bekende Nederlanders. Als groep zijn de kinderen ambassadeurs voor vriendschap, vrede en vrijheid.
-
Geen lullig kinderloopje van een km
Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #vteam: ‘Er wordt heel vaak over kinderen gesproken maar veel te weinig met ze. Dat willen wij veranderen. Op de Vierdaagse tellen kinderen officieel mee; ze lopen geen lullig kinderloopje van een kilometer maar gewoon 30 kilometer per dag; 4 dagen lang. Wat ons betreft is de Vierdaagse daarmee een voorbeeld.’ Samen met zijn cameramensen, fotografen en journalisten ondersteunt hij de kinderen. Rietveld, die bekend werd als verslaggever van het NOS Jeugdjournaal, vraagt aandacht voor het verhaal van de jeugd. Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting DE 4DAAGSE en Vfonds.
-
Over de Kindercorrespondent
Kinderen en jongeren hun verhaal laten vertellen. Grote mensen praten veel óver de jeugd, maar weinig mét ze. Kinderen hebben veel meer te vertellen dan de meeste volwassenen denken. Drijvende kracht achter de Kindercorrespondent is Tako Rietveld; hij werkte ruim 10 jaar voor het Jeugdjournaal en is sinds enkele jaren nu de eerste kindercorrespondent wereldwijd. De Kindercorrespondent zet de schijnwerpers op de jeugd en helpt ze hun verhaal vertellen, daarnaast helpt hij volwassenen naar kinderen luisteren. www.kindercorrespondent.nl
-
Beeldmateriaal beschikbaar
De Kindercorrespondent verzamelt de vlogs op Youtube in de afspeellijst #vteam. Elke dag is hier een compilatie te vinden van het vteam en hun dag-wandeling.
-

Lees ook:Wandelen voor roze 50-plussers
Lees ook:Lesbo’s: op een damespad loop je nooit alleen!
Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen
Lees ook:Roze Woensdag tijdens Vierdaagse Nijmegen
Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen – ‘Walk the Rainbow’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>