Tsjetsjenië: 23 landen van de Equal Rights Coalition roepen Rusland op tot actie

Rusland wordt door 23 landen van de Equal Rights Coalition ‘met klem opgeroepen’ om tot actie te komen tegen de vervolging van homo’s in Tsjetsjenië en om ‘een geloofwaardig en onafhankelijk onderzoek’ in te stellen naar met vermoorden, martelen en gevangenzetten van homo’s in de Russische deelrepubliek.

De oproep kwam tot stand op initiatief van Nederland en Uruguay – co-voorzitters van de Equal Rights Coalition – naar aanleiding van een voorstel van COC Nederland. Opvallend: naast westerse landen hebben ook een aantal oost-Europese landen de oproep ondertekend. Daarnaast een aantal Zuid-Amerikaanse landen; mogelijk teken nog meer landen de komende dagen de oproep.

Lees ook:Minister Ploumen wil actie tegen vervolging van homo’s in Tsjetsjenië
Lees ook:Homofobie leidt tot meer hiv en aids in Oost-Europa en Centraal-Azië
Lees ook:Pride Amsterdam begint met Pride Walk op 29 juli
Lees ook:Pride Amsterdam start met demonstratieve en activistische Pride Walk
Lees ook:Uruguay tweede land Zuid-Amerika met homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>