Minister Ploumen wil actie tegen vervolging van homo’s in Tsjetsjenië

Minister Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking wil dat er actie wordt ondernomen tegen vervolging van homo’s in Tsjetsjenië. Ze vindt de berichten over razzia’s, moorden en opsluiten in kazernes ‘schokkend’. Nederland wil samen met de ‘Equal Rights Coalition‘ – een verbond van 33 landen – een verklaring uitgeven om het geweld te veroordelen. Woensdag is er om 19.00 uur een protestmanifestatie op het Homomonument. 

De minister twijfelt niet aan de waarheid van de berichten. De Tsjetsjeense president Kadyrov doet dat wel: hij beschuldigt ngo’s als Human Rights Watch van verspreiden van fake news: volgens hem ‘bestaan er helemaal geen homo’s in zijn land.’ Later deze week ontmoet Ploumen in New York VN secretaris-generaal Guterres en wil ze de kwestie aan de orde stellen. De Nederlandse ambassade in Moskou en het consulaat in Sint Petersburg steunen organisaties die zich inzetten voor homorechten, zowel praktisch als financieel, aldus Ploumen. Tsjetsjeense LHBTI’s die zich in ons land voor asiel melden, zullen vermoedelijk bescherming krijgen, zei de minister.

 

Lees ook:Rwanda ontkent nieuwe anti-homowet
Lees ook:Homostel haalt baby uit Cambodja via Nederlandse ambassade
Lees ook:AmsterdamDiner eert Minister Ploumen
Lees ook:Tweede Britse minister zou ook homo zijn
Lees ook:Bescherming homoseksuele asielzoekers uit Irak blijft onvoldoende

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>