Trump benoemt antihomo-activiste Betsy DeVos tot staatssecretaris van Onderwijs

IMG_20160602_125319De nieuw gekozen Amerikaanse president Trump heeft Betsy deVos benoemd tot staatssecretaris van Onderwijs. De steenrijke DeVos is weldoener, maar ageerde ook stevig tegen LGBT-rechten. De keuze zorgt dan ook voor opschudding onder roze Amerikanen. Samen met haar man werd ze rijk aan de door zijn vader opgerichte firma Amway in Michigan, gespecialiseerd in huizen, beauty en wellness. Leden van de DeVos-familie zijn belangrijke donateurs van uiterst rechtse zaken, zoals de strijd tegen openstellen van het huwelijk.

Het echtpaar doneerde 200.000 dollar aan een campagne om verbod op het homohuwelijk in de grondwet van de staat Michigan te houden. Dat werd vorig jaar door het Hooggerechtshof van de VS overruled, maar met de komst van Trump vreest de LHBT-gemeenschap het ergste. In de jaren ’80 zeiden de Vosjes dat mensen met aids dat aan zichzelf te danken hadden . De moeder van Betsy doneerde niet alleen geld aan de campagne tegen het homohuwelijk in Michigan, maar ook aan Proposition 8 in Californië. Betsy DeVos heeft Nederlandse voorouders, werd geboren in Holland Michigan (een plek waar ooit veel Nederlanders neerstreken) en genoot onderwijs op de Holland Christian Schools.

Lees ook:Team Trump: hoofdzakelijk blanke mannen, conservatief, homofoob, stokoud en steenrijk
Lees ook:Afsluiten homohuwelijken Michigan na dag alweer gestopt
Lees ook:Trump president: wat staat Amerikaanse LGBT’s te wachten?
Lees ook:Brad Pitt komt op voor homohuwelijk
Lees ook:Trumps LGBT-volgers zijn vooral blanke homomannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>