Trump president: wat staat Amerikaanse LGBT’s te wachten?

‘Het ondenkbare is gebeurd’, kopt the Advocate: Trump wint en wordt in januari de nieuwe president en in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden zijn de Republikeinen in de meerderheid. Voor het eerst sinds 2005 zowel de wetgevende als de uitvoerende macht in handen van de  Republikeinen. Die staan niet bijster bekend om hun homo-vriendelijkheid, dus Amerikaanse LHBT’s vrezen het ergste.

Zie ook: Trump en brexit; hoogste tijd om ons eens te bezinnen

Trump heeft nog geen plannen bekendgemaakt op roze gebied en ook niet op het gebied van hiv/aids. Zijn running mate Mike Pence had evenwel al laten weten dat Obama’s wetten om de roze medemens te beschermen zouden worden ‘herijkt’. In religieuze krijgen liet Trump ook al doorschemeren dat hij zich niet meteen zal hard maken voor de roze zaak. De door Democraten gesteunde Equality Act, de toevoeging aan de Civil Rights Act uit 1964  om discriminatie op grond van gender identiteit en seksuele oriëntatie op federaal niveau, ‘ligt nu als een dood vogeltje in het water’. Verder kan Trump nieuwe hoge rechters benoemen. Tot nu toe stemde het Supreme Court met een nipte 5-4 meerderheid vóór de roze zaak, maar de komende jaren komen drie zetels vrij en Trump zet daar ongetwijfeld mensen van conservatieve snit neer. Conservatieve gelovigen en homohaters ruiken hun kansen …

Lees ook:Republikeinen willen anti-homowetten terugdraaien zodra Trump president is
Lees ook:Running mate Mike Pence: ‘Trump zal LHBT-rechten terugdraaien’
Lees ook:Geert Wilders naar homofeest tijdens Republikeinse Conventie
Lees ook:Team Trump haalt historische excuses John Kerry aan LGBT’s van website State Department
Lees ook:Arkansas schrapt wetten de LHBT’s tegen discriminiatie beschermen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>