David Cameron krijgt PinkNews Award voor erkenning ‘homohuwelijk’

De voormalige Britse premier David Cameron heeft de PinkNews Ally of the Year Award ontvangen voor de erkenning van het ‘homohuwelijk’. Tijdens zijn regeerperiode wist hij zijn eigen Conservatieve Partij ervan te overtuigen dat het huwelijk moest worden opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. Dat gebeurde eerst in Engeland, later ook in Wales en Schotland.

Cameron kreeg de ereprijs uit handen van het eerste homokoppel dat in 2014 na de openstelling van het huwelijk met elkaar trouwde. Zijn opvolgster Theresa May prees zijn werk om het ‘homohuwelijk’ voor elkaar te krijgen.

Lees ook:Eerste homostellen trouwen in Engeland
Lees ook:Homohuwelijk erdoor in Engeland en Wales
Lees ook:Aartsbisschop Canterbury: ‘Kerk niet langer tegen homohuwelijk’
Lees ook:Coca-Cola verwijdert homokoppel uit reclamecampagne
Lees ook:Engeland krijgt 29 maart homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>