Coca-Cola verwijdert homokoppel uit reclamecampagne

Coca-Cola haalt het roze nieuws en niet alleen vanwege de Winterspelen, waarvan het hoofdsponsor is. In een nieuwe reclamecampagne zit een scene van een homokoppel dat elkaar het jawoord geeft en tijdens hun bruiloft wordt omringd door blije vrienden en familieleden. Nederlandse versie: klik hier. De campagne is in heel Europa te zien, maar niet in Ierland.

Daar heeft de drankengigant de verliefde heren verwijderd en vervangen door een heterokoppel. Als reden geeft een woordvoerder van Coca-Cola op dat er op dit moment geen homohuwelijk in Ierland bestaat. ‘Onzin’, roepen critici, omdat de ‘homoversie’  in heel Groot-Brittannië it zien is, terwijl alleen in Engeland en Wales het huwelijk is opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht, maar niet in Schotland en Noord-Ierland. Tegelijkertijd is het civiele partnerschap in Ierland al wèl toegelaten.

Lees ook:Coca-Cola plaatst roze protestfoto’s op eigen website
Lees ook:Coca-Cola verbiedt woord ‘gay’ in campagne
Lees ook:Actie: zet bazen Coca-Cola onder druk om antihomowetten Rusland te veroordelen
Lees ook:Pepsi Cola op de bres voor homo-organisatie
Lees ook:De demonstratie op vrijdag 7/2 op de Dam wordt geannuleerd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>