Homohuwelijk erdoor in Engeland en Wales

In Engeland en Wales is het homohuwelijk erdoor: het Britse Lagerhuis heeft een wet aangenomen die het huwelijk openstelt voor koppels van hetzelfde geslacht. Naar verwachting zal de Britse koningin Elisabeth II de wet eind deze week nog ondertekenen. Na aanpassingen in het Hogerhuis is de wet er gekomen, op advies van de fractieleiders van de drie grote partijen: de Conservatives, Labour en de Liberal Democrats. Homo’s en lesbo’s kunnen in de zomer van volgend jaar met elkaar trouwen, zowel voor de wet als voor de kerk.

 

Religieuze organisaties kunnen vanaf nu intekenen om koppels van hetzelfde geslacht met elkaar in de echt te verbinden. De Anglicaanse Kerk in Engeland en Wales is daarvan in de wet uitgesloten. Die kerk had er met een aantal andere organisaties nogal wat op tegen; daarom worden religieuze organisaties niet verplicht het homohuwelijk te sluiten. De Anglicaanse kerken zijn staatskerken en zouden daartoe bij wet verplicht zijn en worden daarom specifiek uitgesloten.

Lees ook:Verdeeldheid binnen Anglicaanse kerk om ‘homohuwelijk’
Lees ook:Aartsbisschop Canterbury spreekt zich uit voor homohuwelijk
Lees ook:Schotse Episcopale Kerk keurt homohuwelijk goed
Lees ook:David Cameron krijgt PinkNews Award voor erkenning ‘homohuwelijk’
Lees ook:Engeland krijgt 29 maart homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>