Pink Nieuw-West: Prelude Europride zaterdag 23 juli Osdorpplein en Boot

Op zaterdag 23 juli begint de Europride: twee weken feest en ontmoeting rond jezelf kunnen zijn in Amsterdam. Ook op het Osdorpplein en de Sloterplas! Pink Nieuw-West, de stichting van LHBTI’s en hun sympathisanten, houdt hier haar jaarlijkse feest. Aan het eind van de middag wordt ingescheept op een boot richting Vondelpark, waar de Pridewalk naar de Dam begint  (bron: persbericht).

Vanaf 11.00 uur op het Osdorpplein een markt met optredens en meer. En vanaf 17.00 uur tocht met een boot vanaf de Sloterplas naar J. van Lennepkade, om verder te lopen naar het Vondelpark. Daarvandaan start om 19.00 uur de grote Pride Walk naar de Dam, met meterslange regenboogvlag. De tocht is bedoeld om aandacht te vragen voor de rechten van LHBTI’s die niet uit de kast kunnen of willen komen, zowel hier als in landen waar daar de doodstraf op staat.

Pink Nieuw-West laat deze manifestatie al om 11 uur met een markt op het Osdorpplein beginnen. Net als de vorig jaren zijn er kraampjes, suikerspin, een springkussen en een brass band. Op het podium zijn aan de hand van presentator Redouane Amine extra verrassende optredens. We noemen Rivelino Richters (singer songwriter/protest), Wouter Lippens (singer songwriter/cover), Maryen and the Quick Steps en Coen met band. Namens het stadsdeel spreekt bestuurder Ronald Mauer. Wil je meer weten? Wil je een kraampje bemensen, meevaren richting Vondelpark? Check http://prelude.pinknieuwwest.nl/. Welkom!

Lees ook:‘Prelude’ Pink-Nieuw-West op Osdorpplein voor begin Pride Walk
Lees ook:Inschrijven voor Prelude van de Pride Walk
Lees ook:PvdA Nieuw-West wil regenboogzebrapad
Lees ook:Pride Walk tijdens Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Nieuwjaarsborrel Pink Nieuw-West

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>