Onderzoek homopesten in noodopvang Heumensoord nog niet afgerond

Het onderzoek naar het pesten van homo’s in noodopvang Heumensoord duurt nog zeker een week. COC Nijmegen hoopt dan een rapport aan de gemeente te kunnen presenteren over hoe het er met LHBT’s is gesteld. Woensdagavond debatteert de Nijmeegse gemeenteraad al wel over het besluit van de stad om geen roze safehouses in te richten.

Volgens het COC worden homo’s in de noodopvang bedreigd en getreiterd. Een werkgroep van COC Nijmegen is bezig verklaringen van slachtoffers te verzamelen, om aan te kunnen tonen dat een veilig huis voor hen bittere noodzaak is. Op dit moment overnachten slachtoffers geregeld bij particulieren; overdag kunnen zij meedoen aan activiteiten van COC Nijmegen. In Amsterdam is in de vluchtelingenopvang een aparte vleugel voor LHBT’s ingericht. Nijmegen wil dat niet, omdat het daders wil oppakken. Maar daarvoor is het nodig dat slachtoffers aangifte doen: volgens het COC ‘een belachelijk idee’, omdat slachtoffers dat niet durven, bang als ze zijn voor nog meer pesterijen en dreigementen.

Lees ook:Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen apart op
Lees ook:COC wil extra maatregelen voor LHBT-vluchtelingen in alle noodopvanglocaties
Lees ook:COC: ‘Doorbreek impasse rond LHBT’s in noodopvang asielzoekers’
Lees ook:Tweede Kamer wil aparte noodopvang bedreigde homo’s en christenen
Lees ook:LHBT-vluchtelingen gepest en bedreigd in Heumensoord (Nijmegen)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>