De Roze Agenda van Amsterdam in Café Rosé

Donderdag 1 oktober De Rietvinck wordt vanaf 14.00 uur in Café Rosé over De Roze Agenda van Amsterdam gepraat. De gemeente wil dat Amsterdam een veilige, open en internationaal aantrekkelijke roze stad is. Een stad waarin iedereen zichzelf mag zijn, een stad waarin iedereen in vrijheid kan leven, een gay destination. Afgelopen jaren is veel ontwikkeld maar daarmee is de kous niet af. Er is continu aandacht voor nodig – op alle beleidsterreinen – om te zorgen dat Amsterdam veilig, open en aantrekkelijk is voor LHBTI’s. Dat is de belangrijkste reden dat de gemeente de Roze Agenda heeft opgesteld.

Deze bevat de visie en koers van de gemeente als het gaat om het LHBTI-beleid. De nota is tot stand gekomen op basis van o.a. het Roze Stembusakkoord 2014. Bij Café Rose vertelt Tania Barkhuis (voormalig directeur COC Amsterdam en nu voorzitter GroenLinks Amsterdam) hoe het Stembusakkoord en de Roze Agenda tot stand zijn gekomen. Arnold van den Broek (Adviseur Diversiteit Amsterdam) blikt terug op en kijkt vooruit naar het roze beleid van de gemeente en vertelt over wat de Roze Agenda voor roze senioren betekent. Stephanie Eger (D66) en Waheeda Abdoelrahman (medewerker SIGRA) vertellen e.e.a. en u kunt vanzelfsprekend uw eigen ervaringen over LHBT-sensitieve medewerkers en zorg vertellen. De Rietvinck; Vinkenstraat 185 (hoek Haarlemmerplein); Amsterdam; tel. Tel. 756 37 07

Lees ook:Gemeente Amsterdam lanceert Roze Agenda 2015-2018
Lees ook:Roze verkiezingsdebat in Amsterdam
Lees ook:Nachtburgemeester Amsterdam: ‘zet aanpak homogeweld op de agenda’
Lees ook:Regenboogzebrapad Gouda 8 oktober officieel geopend
Lees ook:Themabijeenkomst ‘Ongelijkheid of verschil?’ over roze diversiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>