Regenboogzebrapad Gouda 8 oktober officieel geopend

In Gouda wordt op zaterdag 8 oktober een Regenboogzebrapad onthuld. Dinsdag 11 oktober is internationale coming-outdag.  Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een LHBT’er openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. In Gouda wordt hier al op zaterdag 8 oktober aandacht aan besteedt. Dan wordt om 10.00 uur het ‘diversiteitspad‘, zoals in Gouda het regenboogzebrapad aan de Fluwelensingel wordt genoemd, officieel geopend (bron: persbericht).

Het gekleurde zebrapad staat voor de diversiteit in de stad Gouda. Gouda is een stad waarin iedereen welkom is en zichzelf mag en kan zijn, ongeacht ras, geloofsovertuiging of seksuele voorkeur. Met het diversiteitspad wordt aandacht gevraagd voor acceptatie van en naar alle inwoners van de stad Gouda. Het regenboogzebrapad is een initiatief van de Goudse belangenvereniging ‘Gouda Roze‘ en is tot stand gekomen met financiële bijdragen van GoudaPot en Kruim eten en drinken. Gouda mag zich in 2018 Roze Stad van Nederland noemen, met als hoogtepunt de viering van de landelijke Roze Zaterdag 2018.

 

Lees ook:Gouda krijgt Regenboogzebrapad
Lees ook:Gouda Roze organiseert Rainbow Night Skate
Lees ook:Woensdag 23 december: Rainbow Skate Night in Gouda
Lees ook:Roze Zaterdag 2018 naar Gouda
Lees ook:Roze Zaterdag Gouda zet in op 2018!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>