Gemeente Amsterdam lanceert Roze Agenda 2015-2018

De gemeente Amsterdam wil dat de hoofdstad ‘een veilige, open en internationaal aantrekkelijke roze stad is. Een stad waarin iedereen zichzelf mag zijn, een stad waarin iedereen in vrijheid kan leven, een gay destination‘. Afgelopen jaren s er veel ontwikkeld, maar ‘waakzaamheid blijft geboden’. Daartoe heeft de gemeente de Roze Agenda 2015-2018 opgesteld: het beleidskader voor LHBT-beleid.

De nota kwam tot stand op basis van het Roze Stembusakkoord 2014, de Roze Agenda Bijeenkomst van 14 februari dit jaar en analyse van cijfers. In juni wordt een tweede Roze Agenda Bijeenkomst georganiseerd, waarin uitvoering en samenwerking centraal staan. De voorstellen van deze bijeenkomst worden meegenomen in het ‘Roze Uitvoeringsplan’, dat later dit jaar aan de gemeenteraad wordt aangeboden.

Lees ook:De Roze Agenda van Amsterdam in Café Rosé
Lees ook:Eerste roze stembusakkoord ooit: in Nijmegen
Lees ook:Roze Levenskunst gespreksgroep
Lees ook:Midzomergracht Festival 2015 in Utrecht
Lees ook:COC Roze Stembusakkoord 2017 een feit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>