LGBT-rechten geschrapt van VN-lijst ontwikkelingsdoelen

downloadEen nieuwe akkoord bij de Verenigde Naties over ontwikkelingsdoelen rept met geen woord over LGBT-rechten. De 193 lidstaten van de VN bereikten zondag een overeenkomst over een nieuwe agenda met 17 ontwikkelingsdoelen die in het jaar 2030 moeten zijn bereikt, zoals armoede bestrijden, ongelijkheid verminderen en klimaatverandering stoppen.

Een aantal wat progressievere landen noemden ook LGBT-rechten, maar die werden uit de uiteindelijk bereikte overeenkomst geschrapt. De slottekst bevat een passage waarin mensenrechten en fundamentele vrijheiden worden verzekerd, zonder te discrimineren op uiteenlopende gronden als ras, geslacht, leeftijd, taal, religie, beperkingen en politieke overtuiging. Ook alle vormen van discriminatie van vrouwen en meisjes moeten worden tegengegaan, maar nogmaals: zonder de roze medemens expliciet te noemen.

Lees ook:EU-verdrag legt ook homorechten vast
Lees ook:Californië eist als eerste Amerikaanse staat les in LGBT-geschiedenis op school
Lees ook:Saoedi-Arabië wil homorechten schrappen van lijst VN-doelen
Lees ook:Homorelaties verdienen erkenning in de hele EU
Lees ook:Deense transgenders kunnen makkelijker van geslacht veranderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>