Sarkozy wil homohuwelijk afschaffen

kaart-frankrijk[1]Als voormalig Franse president Nicolas Sarkozy in 2017 wordt herkozen, wil hij het homohuwelijk schrappen. Vorig jaar werd het huwelijk door zijn opvolger, de socialist François Hollande, opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht, iets dat honderdduizenden tegenstanders op de been bracht. Sindsdien hebben meer dan 7000 homo- en lesbokoppels elkaar het ja-woord gegeven.

Sarkozy wil dat de wet – die ook homo adoptie legaliseert – van tafel gaat, als zijn partij (UMP) weer aan de macht komt. Een aantal politici die hem vroeger steunden, waren echter not amused. Het schrappen van de wet zou duizenden koppels en gezinnen uit elkaar scheuren. Al gingen veel Fransen de straat op om te protesteren, de meerderheid (68%) is voor het homohuwelijk en adoptie door homokoppels (53%).

Lees ook:Franse parlement verwerpt homohuwelijk
Lees ook:Monsterzege Front nationale belooft weinig goeds voor Franse LHBT’s
Lees ook:Griekenland gaat same-seks relaties erkennen
Lees ook:Stagneert ‘homohuwelijk’ in VS?
Lees ook:Hooggerechtshof buigt zich over homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>