Massaal protest Parijs tegen homohuwelijk

Opnieuw zijn honderdduizenden tegenstanders van het homohuwelijk in Parijs de straat opgegaan. Het is de eerste keer sinds president Hollande de wet ondertekende die het huwelijk openstelt voor koppels van hetzelfde geslacht. ‘l Histoire se répète (de geschiedenis herhaalt zich): het is de zoveelste keer binen ee npaar maanden tijd. Hoewel het merendeel van de Fransen voor het homohuwelijk is, blijft een grote groep conservatieven, orthodox-gelovigen, moslims én extreem-rechtsen zich hardnekkig verzetten.

De betogers komen met bussen vol vanuit het hele land naar Parijs. Bij eerdere protesten kwam het tot geweld. Ook vandaag worden voor onlusten gevreesd. Dinsdag pleegde de 78-jarige extreemrechtse schrijver Dominique Venner middenin de Notre Dame in Parijs zelfmoord, uit protest tegen het homohuwelijk.

Lees ook:Tienduizenden Fransen protesteren tegen homohuwelijk
Lees ook:Mexicanen massaal de straat op om te protesteren tegen homohuwelijk
Lees ook:Homohuwelijk definitief legaal in Frankrijk
Lees ook:Katholieken blijven stoken in homohuwelijk
Lees ook:Homohuwelijk in Frankrijk een feit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>