Homohuwelijk definitief legaal in Frankrijk

De Franse Tweede Kamer heeft het homohuwelijk definitief gelegaliseerd: het burgerlijk huwelijk is er nu in Frankrijk ook voor homo- en lesbokoppels.  Ook kunnen homo’s en lesbo’s nu makkelijker kinderen adopteren. Vorige week stemde de Franse senaat ermee in. De tegenstand was groot: katholiek, moslim en extreem-rechts vond elkaar gebroederlijk op straat en protesteerde er een aantal keer lustig op los. Ook gisteravond waren er protesten in de buurt van het Parlementsgebouw. Overall lijkt de meerderheid van de Fransen wèl voor het homohuwelijk te zijn.

Er stemden 331 parlementsleden vóór, 225 tegen en 10 onthielden zich van stemming. HIn het parlement zijn de socialisten van president Hollande in de meerderheid; legaliseren van het homohuwelijk en dezelfde adoptierechten voor hom – en lesbokoppels van één van zijn speerpunten. De minister van Justitie zei dat de eerste koppels van hetzelfde geslacht al in juni met elkaar kunnen trouwen. Helemaal bezegeld is de zaak nog nite: tegenstanders gaan naar het Constitutionele Hof, dat moet bekijken of de wet niet in strijd in met de Franse grondwet.

Lees ook:Homohuwelijk in Frankrijk een feit
Lees ook:Franse parlement verwerpt homohuwelijk
Lees ook:Sarkozy wil homohuwelijk afschaffen
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Homo’s mogen trouwen in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>