Amerikanen dragen paars tijdens GLAAD Spirit Day

Donderdag 16 oktober is de jaarlijkse GLAAD Spirit Day in de Verenigde Staten. Op deze dag  dragen miljoenen Amerikanen paars, om te laten zien dat ze LHBT-jongeren steunen. De dag werd in 2010 in het leven geroepen door GLAAD, de Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (smaad, laster), een organisatie die waakt over hoe de media over de roze medemens bericht.

Individuen, scholen, organisaties, firma’s en publieke persoonlijkheden worden opgeroepen paars te dragen, de kleur in de regenboogvlag die ‘spirit’ symboliseert. Nederland kent het als Paarse Vrijdag, dit jaar op 12 december. GLAAD werd in 1985 opgericht in Newe York om te protesteren op de manier waarop de New York Post de aids-epidemie in die tijd versloeg. Al gauw verschoof GLAAD het werkterrein naar Los Angeles, het hart van de Amerikaanse televisie- en filmindustrie.

Lees ook:Van Bijsterveldt steunt Paarse Vrijdag
Lees ook:Sprit Day in VS tegen pesten homojongeren
Lees ook:Paarse vrijdag tegen homofobie op 13 december
Lees ook:Paarse Vrijdag 2014 – tegen homofobie op school
Lees ook:Paarse vrijdag op 11 december tegen homofobie op scholen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>