Sprit Day in VS tegen pesten homojongeren

Donderdag 17 oktober was het in de Verenigde Staten Spirit Day, een dag die in 2010 in het leven werd geroepen om roze jongeren een hart onder de riem te steken. Een Canadese tiener nam het initiatief om Spirit Day te organiseren, nadat een aantal homojongeren zelfmoord hadden gepleegd omdat ze het eeuwige getreiter op school niet meer aankonden.

De Amerikaanse homo-organisatie GLAAD pakte het initiatief op en roept sindsdien iedereen op om op die dag paars te dragen. Nederland nam in december 2010 het initiatief over en kent sindsdien Paarse Vrijdag. Vooraanstaande Amerikanen als Oprah, het Witte Huis, sportploegen en Kevin Keller, een homoseksueel personage in de Archie Comics verspreidden tweets tegen pesten en voor steun aan roze jongeren.

Lees ook:Amerikanen dragen paars tijdens GLAAD Spirit Day
Lees ook:Van Bijsterveldt steunt Paarse Vrijdag
Lees ook:Paarse vrijdag tegen homofobie op 13 december
Lees ook:Paarse Vrijdag 2014 – tegen homofobie op school
Lees ook:Paarse Vrijdag: vindt je LHBT’s ok? Draag dan paars op school!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sprit Day in VS tegen pesten homojongeren

  1. R.

    Goede actie

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>