Tienduizenden Fransen protesteren tegen hulp bij zwangerschap voor homokoppels

kaart-frankrijk[1]Zondag zijn in de Franse steden Parijs en Bordeaux tienduizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen hulp bij zwangerschap aan homokoppels, zoals ivf en draagmoederschap. De protsten waren georganiseerd door de anti-homo Manif Pour Tous, een homofobe groep die vorig jaar – soms gewelddadig verlopen – protesten hield tegen openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht.

De organisatie sprak van een half miljoen protesteerders in Parijs, maar de politie hield het op 70.000. In Bordeaux zouden 7.500 mensen de straat zijn opgegaan, maar volgens de organisatoren waren het er 30.000. De tegenstanders beweren dat IVF en draagmoederschap ‘anti-familie’  zijn, dat sommige draagmoeders ‘slavenwerk verrichten’ en dat de volgende stap wel eens de commerciële productie van baby’s zou kunnen zijn, waaruit homo- en lesbokoppels ‘simpelweg hun keuze zouden kunnen maken’. Hoe massaal de demonstratie ook was, net als vorig jaar blijkt minder dan eenderde van alle Fransen het met de protesteerders eens te zijn. Een petitie van AllOut had zondag al 200.000 handtekeningen verzameld.

Lees ook:Tienduizenden Fransen protesteren tegen homohuwelijk
Lees ook:Honderdduizenden protesteren in Parijs tegen homohuwelijk
Lees ook:Massaal protest Parijs tegen homohuwelijk
Lees ook:Mexico-City: tienduizenden tegenstanders ‘homohuwelijk’ de straat op
Lees ook:Homoburgemeester van Parijs populair bij de kiezers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>