Mexico-City: tienduizenden tegenstanders ‘homohuwelijk’ de straat op

In de Mexicaanse hoofdstad Mexico-City zijn zaterdag tienduizenden mensen de straat opgegaan op te protesteren tegen openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht. Autoriteiten schatten het aantal demonstranten op 80.000, maar organisatoren op maar liefst 250.000.

Eerder dit jaar stelde president Nieto een grondwetswijziging voor om dat mogelijk te maken. Op dit moment kunnen koppels van hetzelfde geslacht trouwen in Mexico City en in negen van de 31 deelstaten. Twee weken geleden gingen in 16 steden in het land mensen de straat op om te protesteren tegen het ‘homohuwelijk’. Veel demonstraties worden georganiseerd door het Nationale Front voor de Familie, die ook al 100.000 handtekeningen voor een petitie heeft verzameld.

Lees ook:Homohuwelijk in heel Mexico gaat niet door
Lees ook:Mexicanen massaal de straat op om te protesteren tegen homohuwelijk
Lees ook:Grondwettelijk Hof Colombia: homo’s en lesbiennes moeten kunnen trouwen
Lees ook:Tienduizenden protesteren in Taiwan tegen homohuwelijk
Lees ook:Mexico: gelukkig niet alleen tegenstanders ‘homohuwelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>