Grote politiemacht bij Gay Pride Servië

rainbow-flag-500x500[1]Zondag 28 september vindt in Belgrado de Gay Pride Servië plaats: voor het eerst sinds het event vier jaar geleden finaal uit de hand liep. Toen liep de Pride uit op een veldslag tussen demonstranten en de politie versus extreemrechtse groepen. Meer dan honderd mensen raakten gewond. Hierna werden prides voor homorechten drie jaar langverboden,volgens de autoriteiten omwille van de veiligheid.

Om herhaling van het geweld van toen te voorkomen, is in de Servische hoofdstad een enorme politiemacht op de been. Aan de optocht doen 1000 tot 1500 mensen mee. Ze worden beschermd door duizenden agenten, gewapend met waterkanonnen, pantservoertuigen en schilden. Zaterdag liepen duizenden tegenstanders van de Gay Pride door Belgrado. Ondanks alle dreigementen en de vrees voor een herhaling van vier jaar geleden, vindt de Pride wel plaats.

Lees ook:Gay Pride Montenegro rustig verlopen
Lees ook:Eerste Pride in Praag rustig verlopen
Lees ook:Gay Pride Belgrado gaat niet door
Lees ook:Duitse homo-activist levensgevaarlijk gewond na brute aanval in Servië
Lees ook:Meisje overlijdt aan verwondingen steekpartij Gay Pride Jeruzalem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>