Meisje overlijdt aan verwondingen steekpartij Gay Pride Jeruzalem

Tijdens de Gay Pride in Jeruzalem heeft een Israëlische orthodox-Joodse man vorige week donderdag zes mensen met een mes neergestoken. Afgelopen zondag is een 16-jarig meisje in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De dader stak ook al drie mensen neer tijdens de Gay Pride Jeruzalem in 2005. Daarvoor kreeg hij tien jaar cel.

De dader was nog maar kort geleden op vrije voeten gesteld. Volgens ooggetuigen stak de man in het wilde weg naar iedereen die hij op zijn pad tegenkwam. De optocht met duizenden deelnemers is ieder jaar onderwerp van heftige debatten tussen progressieve Israëliërs en de ultra-orthodox Joodse minderheid, die fel gekant zijn tegen openlijke homoseksualiteit. Na de steekpartij gingen zaterdagavond in meerdere steden in Israël duizenden mensen de straat op om te demonstreren tegen homofobie en geweld. Sprekers riepen de regering op harder op te treden tegen homohaat.

Lees ook:Zes mensen neergestoken bij Gay Pride in Jeruzalem
Lees ook:Levenslang voor man die zes mensen neerstak op Jeruzalem Pride
Lees ook:Ultraorthodoxe jood schuldig aan moord tijdens Jeruzalem Gay Parade
Lees ook:Jerusalem epicentrum van wereldgodsdiensten
Lees ook:Tienduizenden op Gay Pride Tel Aviv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>