‘Bareback Saint’ titel nieuwe album Andy Bell

Andy Bell (Andrew Ivan), lead singer van het Britse synthpop duo Erasure, brengt een nieuwe solo-album uit, met als titel ‘Torsten The Bareback Saint’ (impressie: klik hier). Zelf noemt de zanger het albumthe biggest challenging in my career so far‘. Het gaat over Torsten, een ‘polyseksual’ homo die zijn partners stuk voor stuk ziet sterven aan de gevolgen van aids, toen de ziekte op haar hoogtepunt was, voor er medicatie bestond.

In 1996 kwamen antiretrovirale middelen op de markt, die veel mensen met hiv hebben gered van de dood. Het album wordt het meest serieuze werk van Bell tot nu toe en komt uit op 28 juli.  Het is een theatrale cyclus van 22 songs, die in 63 minuten tijd het verhaal vertellen van Torsten. Andrew zal als Torsten optreden tijdens het Edinburgh festival Fringe in augustus. Zelf weet hij sinds 1998 dat hij hiv heeft.

Lees ook:Levensverwachting mensen met hiv ‘bijna normaal’
Lees ook:David Bowie maakte meest homoseksuele elpee
Lees ook:Aantal hiv-doden in tien jaar gehalveerd
Lees ook:Tournee Astrid Nijgh: ode aan Lennaert
Lees ook:IS militanten ‘vergeven’ homo’s, om ze daarna alsnog dood te stenigen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>