Moeder Lou Reed dwong hem tot elektroshock therapie tegen biseksualiteit

De op 27 oktober overleden frontman van Velvet Underground Lou Reed (1942-2013) heeft zijn moeder een half miljoen dollar nagelaten. En dat, terwijl zij hem ooit dwong een elektroshocktherapie te ondergaan om van zijn biseksuele gevoelens af te komen. In het boek ‘Please Kill Me: An Oral History Of Punk’ beschrijft de zanger hoe zijn ouders hem ertoe bewogen zich te laten behandelen voor zijn biseksuele ‘dwalingen’.

‘Ze duwden een ding in je keel zodat je je tong niet kon inslikken’, schreef Reed, ‘en ze plakten elektroden op je hoofd. Dat werd aanbevolen in het Rockland State Hospital, om homoseksuele gevoelens te ontmoedigen. Het effect is dat je je geheugen verliest en een kasplantje wordt. Je kan geen boek meer lezen en moet bij bladzijde 17 weer helemaal terug naar pagina 1.’ Lou Reed was getrouwd met de Amerikaanse kunstenares Laurie Anderson.

Lees ook:Annemarie Grewel: een lesbische heldin
Lees ook:Refo blijft tegen homogedrag
Lees ook:Gay Propaganda – liefdesverhalen uit Rusland
Lees ook:Officier van Justitie klaagt AIVD aan wegens ‘homofobe agenda’ en krijgt gelijk
Lees ook:Driekwart lesbo’s te zwaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Moeder Lou Reed dwong hem tot elektroshock therapie tegen biseksualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>