Officier van Justitie klaagt AIVD aan wegens ‘homofobe agenda’ en krijgt gelijk

De Bredase officier van justitie Johan van Vreeswijk is naar de rechter gestapt omdat hij vond dat de inlichtingendienst AIVD zijn loopbaan blokkeerde vanwege een ‘homofobe agenda’ en kreeg gelijk. De bestuursrechtspraak van de Raad van State oordeelde dat hij ten onrechte werd uitgesloten. Dat staat in een nog niet gepubliceerde uitspraak van de Raad van State die de NRC in handen kreeg.

De 60-jarige Van Vreeswijk had niet mogen worden uitgesloten van een functie bij de Europese Unie omdat hij bevriend was met een homoseksuele moslim uit Bali. De AIVD vond dat een veiligheidsrisico opleveren en weigerde in 2013 de ‘Personnl Security Clearance’ van Van Vreeswijk te verlengen. Na tussenkomst van de rechter kreeg hij die alsnog. Nu eist hij een vergelijkbare functie als die hij is misgelopen en een schadevergoeding van 50.000 euro.

Lees ook:Officier van Justitie kreeg geen internationale topbaan vanwege vriendschap met homo
Lees ook:Hoe bewijs je dat je homo bent?
Lees ook:Hommeles in de hoofdstad over Gay Pride
Lees ook:Hoe test je of iemand homo is?
Lees ook:Raad van State: ‘Meer rekening houden met homoseksualiteit van asielzoekers’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>