Driekwart lesbo’s te zwaar

Driekwart van de lesbiennes is te zwaar. In vergelijking met homo- en biseksuele mannen neigen veel meer lesbo’s naar overgewicht of obesitas. Dat is de uitkomst van een studie van het Brigham and Women’s Hospital in Boston, Massachusetts. Het ziekenhuis wordt sinds vier jaar financieel ondersteund om de relatie tussen seksuele geaardheid en overgewicht te onderzoeken.

Homo- en biseksuele mannen ‘verlangen meer naar uit te tekenen spierbundels’, aldus de onderzoekers. Lesbiennes lijden onder een laag zelfbeeld en dat is voor de helft tot een driekwart van hen de reden om niet naar de sportschool te gaan. Ze adviseren om sportprogramma’s te ontwikkelen die zich speciaal richten op lesbische vrouwen. Overigens lijken zij zelf nogal eens te denken ‘goed op gewicht te zijn’, blijkt ook uit de studie, ook als ze te zwaar zijn. Het onderzoek gaat door tot 2016; onderzoekers analyseren gegevens van in totaal 5.272 mannen en 7.507 vrouwen.

Lees ook:Homo- en biseksuele mannen vaker slachtoffer cyperpesten dan heteromannen
Lees ook:Baarmoederhalskanker ook bij lesbo’s
Lees ook:Lesbo’s hebben vaker orgasme
Lees ook:Impuls voor LesBische emancipatie
Lees ook:Presentatie drie homo/lesbo rapporten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>