GroenLinks roept op tot roze stembusakkoord

IMG_20160522_141747GroenLinks wil nog voor de gemeenteraadsverkiezingen met andere politieke partijen in Amsterdam een roze stembusakkoord sluiten. Volgens lijsttrekker Rutger Groot Wassink ‘s er ook in Amsterdam nog veel te verbeteren voor LHBT’ers: ‘Dat zijn de meeste partijen met elkaar eens maar daarmee is niet gegarandeerd dat dat het ook gebeurt’, zegt Wassink. ‘Wij hopen dat andere partijen zich samen met ons aan de punten uit het akkoord willen committeren. Dit overstijgt politieke tegenstellingen en is in het belang van alle Amsterdammers’ (bron: persbericht).

Met het roze stembusakkoord maken partijen afspraken op het gebied van onder andere: schoolvoorlichting, veiligheid, voorzieningen voor roze senioren en ondersteuning van LHBT- jongeren. GroenLinks hoopt dat de andere politieke partijen het akkoord zo snel mogelijk omarmen. Tijdens het COC-debat aanstaande zondag zal Groot Wassink de andere partijen vragen het akkoord te tekenen. Groot Wassink deed zijn oproep tijdens de uitreiking van het Roze Lieverdje afgelopen vrijdag. Winnaar dit jaar werd Lady Galore.

Lees ook:Eerste roze stembusakkoord ooit: in Nijmegen
Lees ook:COC Roze Stembusakkoord 2017 een feit
Lees ook:Roze stembusakkoord in zicht
Lees ook:COC: ‘verkiezingsuitslag biedt goede kansen voor Regenboogakkoord’
Lees ook:Nijmeegse verkiezingsavond Roze Stemmen Tellen & roze stembusakkoord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>