Vaticaan verhoort chef Zwitserse Garde over uitspraken ‘homocultuur’

IMG_20160602_125337Elmar Mäder, een oud-commandant van de Zwitsers Garde van het Vaticaan, moet tekst en uitleg komen geven over zijn uitspraken over een ‘homocultuur‘ in het Vaticaan. In de Zwitsers krant Schweiz am Sonntag zei hij dat die homocultuur een veiligheidsrisico voor de paus vormt. Mäder zegt ‘niets tegen homo’s te hebben’, maar trok aan de bel omdat hij zich zorgen maakt.

Sommige medewerkers van het Vaticaan zouden avances maken tegen leden van de Zwitsers garde: ‘Het Vaticaan is een wereld van niet-getrouwde mannen die veel homoseksuelen aantrekt’. Mäder zou één en ander bij de top van he tVaticaan hebben aangekaart en dat zou de reden zijn geweest dat hij kon vertrekken. Hij was van 2002 tot 2008 commandant van de Garde in het Vaticaan. Aartsbisschop Angelo Becciu, de nummer 2 van het Vaticaan, heeft Mäder vandaag opgeroepen om namen te noemen. Het is nog niet duidelijk of Mäder dat inderdaad zal komen doen.

Lees ook:Stijn Fens klapt uit de school over het Vaticaan
Lees ook:Homolobby in Vaticaan
Lees ook:Vaticaan krijgt misbruiktribunaal tegen geestelijken ‘die wegkeken’
Lees ook:Vaticaan blijft een anti-homostaatje
Lees ook:Geen erkenning tweede kind voor homostel Amsterdam-Noord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>