Homolobby in Vaticaan

Aha! De nieuwe paus zit nog maar net op zijn pauselijke zetel, of de roze medemens moet het alweer ontgelden. Waren zijn voorgangers ook al niet bijster te spreken over de bewoners van The Land of Sodomia, Franciscus doet er maar meteen bij het begin van zijn baan als paus een schepje bovenop en beweert dat er een ‘homolobby‘ in het Vaticaan bestaat: een machtige groep homoseksuelen binnen de curie.

Wat die groep volgens de heilige vader uitspookt, is niet duidelijk, maar hij feit dat hij homo’s over dezelfde kam scheert als ‘corruptie’, voorspelt weinig goeds. Hij deed zijn uitspraken tijdens een privé-ontmoeting op 6 juni met een religieuze federatie uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (CLAR). De notulen werden via een Chileense website openbaar. Het Vaticaan zwijgt en zegt alleen maar: ‘Het was een privé-ontmoeting.’ De CLAR verontschuldigde zich en suggereerde dat de woorden van de paus verkeerd zouden zijn weergegeven. Geruchten over corruptie en chantage in het Vaticaan doen al langer de ronde. De ophef zou volgens Italiaanse media de reden zijn geweest voor de vorige paus om af te treden.

Lees ook:Paus had geheim onderonsje met weigerambtenaar VS
Lees ook:Paus weigert Franse homoseksuele ambassadeur in Vaticaan
Lees ook:Vaticaan: homo’s schuld van kindermisbruik
Lees ook:Vaticaan verhoort chef Zwitserse Garde over uitspraken ‘homocultuur’
Lees ook:Amerikaanse katholieke homorechtengroep op bezoek bij de paus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>