Stijn Fens klapt uit de school over het Vaticaan

IMG_20160602_125337Journalist Stijn Fens heeft een boek geschreven over het wel en wee achter de schermen van Vaticaanstad: Vaticanië, In het kleinste staatje ter wereld, bestuurscentrum van de rooms-katholieke kerk, wonen maar 500 mensen, die het voor het zeggen hebben ver één miljard katholieken. Het Vaticaan ios beroemd om zijn kunstschatten. Maar wat gebeurt er achter al die grote ramen en hoge muren? Dat laat Stijn Fens zien. Hij neemt de lezer mee op ontdekkingsreis door het Vaticaan en beschrijft allerlei ins and outs achter de schermen.

Waar haalt het ministaatje zijn inkomsten vandaan? Waarom heeft de Zwitserse garde een busje pepperspray onder de kleurrijke rokken verstopt? Wat eet de paus graag? Haalt het Vaticaan 2084? Vaticana gaat over zwarte en witte rook, kardinalen en bisschoppen en pauselijke mijters.

Uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep

ISBN 9789025367695

Lees ook:Vaticaan verhoort chef Zwitserse Garde over uitspraken ‘homocultuur’
Lees ook:Ruim 26 miljoen Facebookgebruikers voegden regenboog aan profielfoto toe
Lees ook:COC Zeeland in de knel
Lees ook:Homo’s boos op Vaticaan om homokardinaal
Lees ook:Huisarrest ex-aartsbisschop vanwege seksueel misbruik jongens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>