Bussemaker: homo’s Rusland zijn bang

Russische homo’s zijn bang. Dat merkte minister Jet Bussemaker van Onderwijs tijdens haar bezoek aan Rusland, dat ze afgelopen vrijdag en zaterdag bezocht, in het kader van het Nederland-Rusland jaar, waarin 400 jaar betrekkingen tussen beide landen wordt gevierd. Tijdens een gesprek met homo-activisten merkte de minister dat Russische homo’s bang zijn geworden, sinds de invoering van draconische antihomo-wetten.  Ze bekritiseert de vaagheid van de wet, die ‘homo-propaganda’ verbiedt: docenten en psychologen weten door de wet niet meer wat ze moeten doen.

Bussemaker: ‘Als en jongen van 13 bij de schoolpsycholoog aanklopt met het vermoeden dat hij homo is, wat kan die psycholoog dan? Kan hij het kind een veilige plek bieden door te zeggen dat er niks mis is met zijn gevoelens, of is dat al propaganda?  Daar zitten ze mee.’ In april vroeg premier Rutte daar ook al aandacht voor, toen president Putin ons land bezocht, maar de Russische president wimpelde dat af door te zeggen dat homo’s niet worden gediscrimineerd. Vrijdag opende Bussemaker samen met haar Russische ambtgenoot het cultureel festival ‘Dutch Days in Moskou‘ in het Gorki park. Daarnaast opende ze een grote Modriaan-tentoonstelling, met veertig topstukken uit het Haags Gemeentemuseum.

Lees ook:Minister Bussemaker spreekt homo’s bij bezoek aan Rusland
Lees ook:Demonstratie ‘Rutte, blijf thuis’
Lees ook:Hoe gaat roze Nederland protesteren tegen Sotsji?
Lees ook:Bussemaker: ‘Meer aandacht voorkomen discriminatie LHBT’s in lerarenopleiding’
Lees ook:Bussemaker praat met gemeenten over homo-emancipatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>